Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gyarmati Dezső Bp Ffi Felnőtt Bajnokság 4-es döntő 2017.06.23-24

2017.07.08

Gyarmati Dezső Férfi Felnőtt Bajnokság 23 csapatából az első négy csapat részére 2017.06.23-24-én rendezte a BVLSZ a négyes döntőt. Ret-R-O.SC, Alfa SC, Octopus, OSC csapatai számára. A négy csapatot első kettő és 3-4. 1 pont választotta el.

Ezüstérmes Alfa SC csapata. Gratulálunk a csapatnak és edzőjének!

alfabp4.png

A pénteki elődöntőben:

RETR-O-SC – OSC VSE 5-7 (1-2, 2-2, 1-1, 1-2)
Gólszerzők: Galambos 4, Pakai 1 ill. Dankuli 2, Tar 1, Kincses 1, Dávid 1, Vásárhelyi 1, Sikter 1. Győztes OSC csapata

Alfa SC Kispest – Octopus SE 5-2 (1-1, 0-0, 2-0, 2-1)
Gólszerzők: Vági 2, Csordás 1, Krausz 1, Gergely 1 ill. Pintér 1, Varga I. Zsolt 1. Győztes Alfa SC csapata

Így döntőt OSC-Alfa SC játssza a 3. helyért Retr.O.OSC-Octopus

Idézet: vizipolo.hu -ról

Harmadszor rendezett a Budapesti Vízilabda Szövetség Final Fourt a Gyarmati Dezső Felnőtt Férfi Bajnokságban. A két pénteki elődöntő után, ma már a helyosztókat rendezték.

A harmadik helyért a RETR-O-SC és az Octopus SE csapott össze. Utóbbi együttesben felfedezhettük többek között Varga Zsolt nevét, de a vízben volt Lihotzky Károly is, a kispadon pedig Paján Viktor dirigált. A meccset azonban nem kezdték jól, a harmadik negyedben már háromgólos is volt a hátrányuk, de ezek után egy gólra feljöttek, köszönhető Balatoni és Pintér lövéseinek. Bár a záróakkord előtt ismét kettőre hízott a különbség. Az utolsó negyedben Lihotzky többször is villant és Varga Zsolt is vállalt egyet, így egyetlen góllal győzött az Octopus.

A fináléban az elmúlt két szezon bajnoka, az OSC és az Alfa Sc küzdött meg egymással. Az első negyedben 3-1-re elment a címvédő, Sikter Richárd duplájának köszönhetően, majd a második nyolc perc gólzáporából az Alfa jött ki jobban, így a félidőben már csak egy volt a különbség, 5-4. A harmadik negyedben Rompos révén már 5-5 volt az állás, de ezek után érkezett Blum majd Dávid találata. Az utolsó negyedben Sikter rezgette meg a hálót, ezzel el is dőlt a meccs, a vége 8-6 -os OSC-siker lett, így harmadszor emelhette magasba a trófeát az együttes.

OSC2017BVLSZ01

Fotó: vizipolo.hu

A BVLSZ Gyarmati Dezső Felnőtt Férfi Bajnokság döntőjében:

OSC VSE – Alfa SC Kispest 8-6 (3-1, 2-3, 2-1, 1-1)
Gólszerzők: Sikter 3, Dávid 2, Dankuli 1, Vásárhelyi 1, Blum 1 ill. Bernula 2, Zsebők 1, Rompos 1, Gergely 1

Petik Attila, az OSC VSE edzője, a vizipolo.hu-nak.: Ebben az évben nehezebb volt bejutunk, hiszen nem minden játékosunk tudott eljönni minden meccsre. Az év közben is voltak változások, hiszen ez Tóth László csapata volt, de, amikor átvette a felnőtt csapat irányítását, akkor mi vettük át Egressy Istvánnal az irányítást, úgyhogy ebben a sikerben benne van Tóth Laci munkája. A mai meccset végig kézben tartottuk, a harmadik negyed elején volt egy nehezebb időszakunk, mikor kiegyenlített az Alfa SC, de utána két szép góllal megérdemelten nyertünk. Arra kérdésünkre, hogy van-e valami titka a csapatnak, hogy zsinórban harmadszor nyerte meg a bajnokságot, a vezetőedző így válaszolt: Nincs semmi titkunk. Fiatal játékosaink vannak 21, 23 éves korosztályból van a csapatnak a 90 százaléka. Mindennapi edzéseink vannak, azért ebben a bajnokságban nem mindenki tud ennyit edzeni és a nagypályán ez kihozza a különbséget.

Szabó Gábor, az Alfa SC Kispest edzője a vizipolo.hu-nak.: Nagyon örülök, hogy a tegnapi nap után, amikor 1-1 volt az eldöntőben az állás utána össze tudtuk magunkat kapni és ma is egy bajnoki döntő színvonalához fel tudtunk nőni. Nagyon jól játszott a csapat az OSC ellen. Mindent megtettünk, hogy győzzünk. Hál’ isten, amit kértem a srácoktól, hogy ne maradjon bennünk hiányérzet, meg tudták tenni. Összeségében nem sokon múlott, hogy nem mi végeztünk az első helyen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.